english

O projektu

Zbirka stare ambalaže dr. Ante Rodina je zbirka pasioniranog sakupljača ambalaže dr. Ante Rodina. Dr. Rodin je Gradu Zagrebu 2001. godine donirao svoju zbirku ambalaže, koju je marljivo prikupljao preko tri desetljeća, s time da se zbirka preda na čuvanje i prezentiranje u Muzeju grada Zagreba.

Kroz zbirku stare ambalaže dr. Ante Rodina prikazuje se zagrebačka svakodnevica, ali i razvoj zagrebačke industrije kroz predmete (proizvode) koji su proizvedeni u Zagrebu (npr: Union, Kraš, Badel, Jamnica, Franck, Zvijezda, Zagrebačka pivovara, Pliva...) te stoga ima i značajnu kulturno-povijesnu i gospodarsku vrijednost. Zbirku čini 2000 predmeta, od kojih je navredniji dio prezentiran javnosti u stalnom postavu Muzeja grada Zagreba. Atraktivnost predmeta svjedoči također o izvanrednim dizajnerskim rješenjima koji i danas mogu biti poticaj za stvaranje novih vizualnih rješenja proizvoda i marketing.

Cilj projekta digitalizacije fototečne građe iz Zbirke stare ambalaže dr. Ante Rodina i izrada virtualnog kataloga zbirke je omogućiti dostupnost potpunih i kvalitetnih informacija o Zbirci stare ambalaže dr. Ante Rodin svim zainteresiranim korisnicima putem web stranice.